Aktuelt     |     Samarbeid     |     Om oss     |     Kontakt     |     Lag link til oss     |     Information in English
                                                                                                             
Søk med Google på testen.no:
Til hovedsiden
Lag din egen test
Tester laget her
Produkttester
Test deg selv
Linker
Innlogging

 Brukernavn

 Passord
 

Ny bruker?

Hvis du ikke er registrert som bruker kan du raskt og enkelt gjøre det nå. Det koster ikke noe å registrere seg og det er også gratis å være bruker*. Trykk på knappen:

Nettbutikker
Poll
  Hvor godt fornøyd er du med testen.no på en skala fra 1 til 6? (1 er minst fornøyd og 6 er mest fornøyd.)


  1
  2
  3
         4
  5
  6

  Forslag til forbedringer kan sendes til support@testen.no

   
  Kredittkort og forbrukslån er helt ok

  Det å eie og bruke kredittkort er i de aller fleste tilfellene helt ok, og det samme gjelder faktisk for et forbrukslån – men det krever at du har økonomisk kunnskap og disiplin.

  Vi har alle sett skrekkeksemplene på hva uvettig bruk av kredittkort og forbrukslån kan gjøre med økonomien til folk, og det er derfor bruken av disse kredittformene krever ryddighet og ærlighet.

  Glimrende med kredittkort

  Kredittkortet er på mange måter et glimrende redskap som du kan bruke aktivt, og gjør du det på den rette måten har du et betalingsmiddel som sørger for god sikkerhet for deg. Vi snakker her om sikkerhet i forhold til svindel, samt at du sikrer dine egne penger.

  Et meget godt eksempel på den tryggheten et kredittkort kan tilby deg er i de tilfeller hvor du har kjøpt en vare/tjeneste som du ennå ikke har mottatt, men har betalt for, før selger deretter går konkurs før du har fått ditt produkt. For eksempel kan dette dreie seg om en ferietur for din familie som er betalt og bestilt januar, men som ikke finner sted før på sommeren. Hvis reiseselskapet som du har bestilt turen hos går konkurs kan du fort sitte med skjegget i postkassen – hvis du har betalt med giro eller ditt vanlige bankkort. Hvis dette er tilfellet kan du nesten med 100% sikkerhet regne pengene dine for tapt.

  Har du betalt med kredittkortet ditt kan du enkelt og greit bare kontakte kredittyteren din (banken) og be om å få pengene refundert. Dette med konkurser og bruk av kredittkort er nemlig regulert i Finansavtaleloven, og gir deg som forbruker en rekke rettigheter.

  Husk også på å betal ned det du har utestående på kredittkortet før den rentefrie perioden er over. Hvis du begynner å kun betale minstebeløpet vil et slikt kort bli dyrt i bruk og dermed bli en belastning fremfor en hjelp.

  Refinansiering med forbrukslån

  Forbrukslånet er et meget allsidig og usikret lån som kan brukes til akkurat det du vil. Det som imidlertid kan være greit å tenke om bruken av slike lån er at de burde gå til noe som gir deg en verdi som er varig. Eksempler på dette kan være investering i bolig, oppussing eller liknende ting.

  Forbrukslånet er også et godt alternativ hvis du ønsker å refinansiere, og da gjelder det spesielt i de tilfeller hvor man sitter med flere dyre og små lån eller kostbar kredittkortgjeld som man ikke klarer å håndtere. Det handler da om å innfri disse gjeldspostene og samle alle utgiftene under et nytt lån som har bedre vilkår.

  Forbrukslånet eller kredittkortet kan også brukes til å slå til på et godt tilbud man får, og et eksempel på dette kan være å betale for sommerferie-turen som man bestiller i januar. Dette krever imidlertid at man er 100% sikker på at man får nok feriepenger eller penger igjen på skatten slik at man kan innfri disse lånene når disse midlene kommer inn.

  Som du ser er disse finansieringsmetodene meget anvendelige, men det krever full økonomisk styring og kontroll.  Nye tester

  Oppdatert 28.05.2009

  Se også andre tester